Ce ne intreaba oamenii cel mai des despre tura noastra

Intrebare: Putem sa pedalam 5 zile, 500 de kilometri?

Raspuns: Asta o sa vada fiecare. Ce stim sigur e ca daca obosim, in spate e un autocar cu care putem sa ne tinem dupa pluton, pana ne odihnim sau ajungem la destinatie.

De unde sunt plecarile?

Simultan, din Iasi, Timisoara si Bucuresti, pe 26 iunie. Dar puteti sa va alaturati de pe traseu:

Muntenia: Bucuresti, Sinaia, Băile Tușnad, Sighișoara, Sibiu, Alba Iulia

Ardeal: Timișoara: Arad, Oradea, Zalău, Turda, Alba Iulia

Moldova: Iasi, Piatra Neamț, Gheorgheni, Târgu Mureș, Mediaș, Alba Iulia

Aici sunt traseele exacte:

https://www.strava.com/routes/10830149

https://www.strava.com/routes/10829911

https://www.strava.com/routes/10830091

Am unde sa las bagajul cat pedalez?

Da, in acelasi autocar. Daca ploua, il aducem aproape sa ne imbracam.

Cat costa?

In jur de 1000 de lei (cu 200 de lei mai mai mult pentru tura de Bucuresti, care trece prin localitati cu hoteluri mai scumpe). Taxa include cazarea in hoteluri de 3 si 4 stele – un loc in camera dubla adica – si 150 de lei pentru logistica. Evenimentul este organizat de Asociatia “Cu bicicleta la mare” si este non-profit.

Cum ma inscriu?

Intri aici.

IMG_4417

Pot sa vin si gratuit?

Sigur ca da. Avem o formula numita “Free Rider” in care poti fie veni cu noi cat doresti, pe orice distanta, atata vreme cat te poti ingriji singur de logistica ta: cazare, masa, intoarcere. Exista si o versune in care ai doar tricoul si logistica de peste zi (autocar, apa si hrana de la popasuri) si care costa 150 de lei. Pentru a te inscrie la ea te rog sa ne dai un mail la lucian@mindruta.ro

Ce inseamna logistica?

Fiecare tura are un autocar in urma ei, o masina de asistenta tehnica, salvare si masini de cap de coloana si final de coloana. Toate sunt destinate sa va sustina si sa va faca tura sigura.

Unde mancam?

Dimineata si seara, la hotel. Pe drum oprim la fiecare 20-30 de kilometri, unde avem snacks-uri sarate si dulci, portocale si banane pentru sustinerea efortului, iaurt, apa, glucoza, ciocolata… stiti deja, daca ati mai fost in tura cu bicicleta la mare. Nu flamanzim, din contra, mai punem un pic pe noi!

Cat de greu e?

Depinde. Mergem cu 20 de km/h, 100 de kilometri in medie pe zi. Dar si urcam vreo mie de metri, tot in medie, si tot pe zi…) Daca doar te-ai mai plimbat prin parc cu bicicleta, e foarte greu. Nu imposibil. Dar ca sa fie cu adevarat placut e nevoie sa mai fi facut macar o tura-doua anul asta de peste 50 de kilometri si sa ai ceva experienta in sa, astfel incat sa nu te doara fundul.

IMG_4401

Ce fel de echipament recomandati?

Se poate si cu MTB, dar recomandam cu caldura o bicicleta de sosea. De asemenea, recomandam pantaloni cu burete si casca.

Cum ne intoarcem?

Sambata seara suntem in Alba Iulia, sarbatorim acolo pe platou, dupa care duminica dimineata ne intoarcem cu autocare si TIR-uri pentru biciclete.

Vreau si eu tricou tehnic. De unde il iau?

Vine in kit-ul de participare si e inclus in cost. Facut la Sibiu, cu materiale de cea mai buna calitate, de Smaranda Balan…)

Vine si Mindruta?

Da. Am sa fiu cu tura din Bucuresti in primele 3 zile. Dupa care ma mut la cea din Iasi (noaptea, cu masina). Dupa care la cea din Transilvania, cu care vreau sa si ajung in Alba Iulia.

Daca sunt din Bucuresti si vreau sa plec din alta localitate aveti vreo solutie?

Da, lucram la asta (pentru ca intuim ca locurile pentru Bucuresti se vor ocupa saptamana asta) si pregatim o solutie de transfer la Timisoara sau Iasi pentru bucurestenii care vor sa ia startul de acolo.

De ce as face asta?

Pentru ca urmatoarea tura e peste 100 de ani…Pentru ca iubesti Romania. Si pentru ca vrei sa arati ca si generatia tanara (si nu doar ea), activa si vie are de ce sarbatori Centenarul.

Cum pot sa ajut, daca nu vreau pe bicicleta?

Poti sa te inscrii voluntar la asociatia noastra, pentru a ne ajuta pe parcurs: inscrieri@cubicicletalamare.com

Sau poti sa dai acum un share…)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s