In vara asta ai de mers 500 de kilometri pana la Alba Iulia. Pedalam pentru Romania!

De ce facem turul asta? (la care deja te poti inscrie aici )?

Pentru acelasi motiv pentru care te uiti in ochii persoanei pe care o iubesti: pentru ca iti place s-o vezi.

Ei bine, noua ne place sa vedem Romania. Pe indelete. La pasul bicicletei, in aer liber. Ne place sa ne bucuram de ea (si sa ne intristam cateodata, cand vedem cum avem grija de mostenirea noastra). Ne place sa o simtim, sa o auzim, sa o degustam… Stiti deja, daca sunteti ciclist amator.

Dar anul asta avem un motiv un plus: vrem sa-i spunem Romaniei “La Multi Ani” la 100 de ani. Vrem sa aratam ca si generatiile de 20-30-40, urbane, dependente de mobil, cu vieti agitate si valori globale ei bine, vrem sa aratam ca si oamenii ca noi iubesc tare, fara fanfaronada si vorbe mari, iubesc Romania.

Si asta e felul nostru de a o arata. Pe doua roti, intr-un tur care reface miscarile de oameni ale Unirii, intr-un tur care reuneste simbolic Ardealul, Moldova, Banatul si Tara Romaneasca.

Plecarile sunt pe 26 iunie din Bucuresti, Iasi, Timisoara. Dar va puteti alatura pe drum din orasele de pe traseu.

Fiecare traseu are in medie cam 500 de kilometri si cam 4-5000 de metri diferenta de nivel. Plecam deci marti, 26 iunie din cele trei locatii. Si ajungem 5 zile mai tarziu, ideal simultan, in Alba Iulia. Deci avem cam 100 de kilometri pe zi pe fiecare tura. Si mergem in pluton – acesta este un mars, nu o intrecere.

Fiecare echipa poate va avea maxim 300 de participanti, iar biletele vor putea fi cumparate in ordinea pre-inscrierilor.

Iata si traseele. Dati click pentru traseul complet pe Strava:

Echipa Muntenia – Oltenia – Dobrogea pleaca din Bucuresti si trece prin Ploiesti, Brasov, Sfantu Gheorghe, Sighisoara

Echipa Basarabia – Moldova (nu se poate sarbatoarea Unirii fara basarabeni) pleaca din Iasi si trece prin Roman, Piatra Neamt si Gheorghieni

Echipa Banat – Ardeal pleaca din Timisoara si trece prin Arad, Oradea, Zalau, Cluj.

Inscrierile se pot face si aici. 

Intoarcerea de la Alba Iulia se intampla pe 1 iulie, sambata, cu autocare si tir-uri pentru biciclete.

Participarea va fi platita – in cost vor intra cazarile, hrana, logistica si intoarcerea. Cine doreste sa se alature insa turei pe cont propriu, pe orice distanta, e liber, atata vreme cat isi organizeaza singur cazarea si intoarcerea. Ne bucuram sa fim cat mai multi!  

Facem traseul nostru vara, nu de 1 decembrie. De ce? Pentru ca suntem ciclisti si vrem sa pedalam in siguranta si in bucurie. Vrem sa fie o tura a sarbatorii, nu a luptei cu frigul. Dar si pentru ca noi credem ca tot anul 2018 ar trebui sa fie, de fapt, o mare sarbatoare a Romaniei.

Vrem sa-i spunem Romaniei “La multi ani” cu mult efort si vorbe mai putine.

Asa cum credem ca ar trebui sa faca fiecare pentru patria lui.

Pedalam lat

 

23 thoughts on “In vara asta ai de mers 500 de kilometri pana la Alba Iulia. Pedalam pentru Romania!”

  1. Ce veste frumoasa. Ce eveniment special! Atat ziua Romaniei, cat si felul in care vom sarbatori. Felicitari!!

    Like

  2. Bună seara!
    Și eu as fi interesata de acest traseu.
    Îmi puteți oferi, va rog, mai multe detalii?
    (Costuri, locuri de cazare)
    Întoarcerea din Alba Iulia este sâmbătă, 30 iunie, sau duminica, 1 iulie?
    Mulțumesc!

    Like

  3. Salut! Mi-ar placea sa fac si eu aceasta tura alaturi de echipa Muntenia. N-am fost niciodata cu voi, nu stiu daca am loc …. Indiferent daca am sau nu loc, daca va pot ajuta cu ceva, cu mare drag. Sunt din Miercurea Ciuc si am vazut ca traseul “taie” judetul Harghita.

    Like

  4. Buna seara,
    Ceva detalii se poate? Cost? Cazare – pensiune, cort? Distante pe zile? Pauze de alimentare/hidratare? Media de deplasare? Si multe altele…Stiti dvs.dle Mandruta ce detalii tb.sa stie un cicloturist care analizeaza posibilitatea de a participa la acest proiect! Multumesc.
    Adrian

    Like

  5. Buna ziua.

    Practic in 30 iunie se ajunge la Alba-Iulia? Se organizeaza ceva pentru acea seara? Care e ora propusa pentru jonctiunea celor rute in cetate?
    Multumesc

    Like

Leave a comment